top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverDe Poorter

WELKE WIJN BIJ WELK GERECHT?

Je diner wordt nog lekkerder met een bijpassende wijn én andersom. Ontdek welke wijnen bij jouw favoriete gerecht passen.


VAN WIJN BIJ KAAS TOT WIJN BIJ GROENTE: DE JUISTE WIJN BIJ VERSCHILLENDE INGREDIËNTEN

Veel wijnen worden gekozen aan de hand van de hoofdingrediënten of ingrediënten die het gerecht ‘domineren’. Zo passen er bij visgerechten, gerechten met kaas, gerechten met groente en gerechten met vlees weer allemaal andere wijnen.



WIJN EN VLEES

Rund, lam, hert of kalf; ieder stukje vlees heeft zo zijn eigen perfecte wijnmatch.

Wist je bijvoorbeeld dat de eiwitten van rood vlees de stroeve smaak van tannines verzachten? De bereiding van de verschillende vleessoorten kunnen ook van invloed zijn op welke wijn je schenkt.


WIJN BIJ KIP EN GEVOGELTE

Gebraden, gebakken of gefrituurd, sterk gekruid of juist niet: kip en gevogelte bereid je op allerlei manieren. Dit brengt weer een hoop verschillende smaken en structuren met zich mee. Bij deze verschillende smaken passen verschillende witte én rode wijnen.





WIJN EN VIS

Bij vis denken de meeste mensen aan witte wijn. Maar wist je dat dit niet altijd de perfecte keuze hoeft te zijn? Rode wijnen gaan bijvoorbeeld ook heel goed samen met gegrilde vis. Bij verschillende soorten vissen passen verschillende wijnen.






WIJN EN GROENTE

Of je nu gaat voor een knisperende zomerse salade, geroosterde herfstige pompoen of een winterse spruitjesstamppot, elk van deze gezonde gerechten heeft zo zijn eigen perfecte wijnmatch. Ook de bereidingswijze van de groente kan van invloed zijn op de wijncombinatie.




15 weergaven0 opmerkingen
Post: Blog2_Post
bottom of page